У Південо-Західному районі Черкас на один дитячий майданчик буде більше.

З ініціативи громадської «Національного контрольного комітету» та небайдужих мешканців мікрорайону  за адресою Корольова, 12, там, де планувалося повстановлювати МАФи, з’явився новенький дитячий майданчик, виготовлений черкаським «Темпом».

Зазначимо, що довгий час майданчик був захаращений будівельним сміттям.

«Ми силами нашої організації прибрали це сміття і вирішили зробити для місцевих мешканців тут дитячий майданчик, – розповів заступник керівника «Національного контрольного комітету» Сергій Сухін. – Будемо ставити тут парканчик, довстановлювати гойдалки, завеземо пісок. Сьогодні роботи тут будуть закінчені».

blank

Однією з причин, що спонукала активістів привести до ладу дану ділянку стало те, що ласий шматок землі «запав в око» вже кільком підприємцям, що хотіли встановити тут свої ларьки. Зокрема, як кажуть місцеві жителі, мали продавати на розлив пиво.

«У нас в місті останнім часом постійно з’являються так звані МАФи, хоча з 2012 року в місті діє мораторій, але інспектори чогось не помічають порушень. Причому з’являються вони дивно, зазвичай, вночі. Якісь чиновники вирішують, що вони все можуть, ми ж хочемо показати, що є закон і є сила закону і тут не можна ставити МАФи», – продовжив Сухін.

blank

За його словами, до громадської організації  звернулися мешканці, що тут живуть у мікрорайоні і сказали, що не хочуть бачити тут ніяких МАФів і «розливайок». Тож активісти «Національного контрольного комітету» вирішили за власний кошт установити дитячий майданчик.

«Послухавши  цих людей, вирішили зробити для них щось добре. Також вирішили допомогти місту, бо розуміємо, що у влади грошей на все не вистачає. Нехай вони виділяють гроші на зарплату вчителям, на облаштування  басейнів , дитячих секцій, а ми скромно долучимось, внесемо свій посильний вклад в розвиток міста».

blank

Приєднатися до активістів і місцеві мешканці. Дружно, за кілька годин «виросли» дитячі гірки, пісочниці, скоро з’являться молоді дерева.

В «Національному контрольному комітеті» сподіваються, що місцеві жителі продовжать започатковану ними добру справу, долучаться до благоустрою свого мікрорайону та спільно зроблять його затишним та зеленим.

blank

Варвара Горова