За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури, спільно з слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП, за участю поліцейських батальйону поліції особливого призначення викрито діяльність злочинної групи наркоділків у складі 5 осіб, які займалися збутом наркотичних засобів та психотропних речовин (метадону, демидролу) на території Черкаської області та інших областей України. Про це повідомляє Черкаська місцева прокуратура.

Їх дії кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 4 ст. 321КК України.

Наразі трьом особам наркогрупи процесуальним прокурором вручено обвинувальний акт, відносно вказаних осіб обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Двох інших осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення  оголошено в розшук, а матеріали кримінального провадження щодо них виділено в окреме провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.