Потоки води лилися сходами в першому під’їзді будинку по вулиці Руставі, 13 в місті Черкаси. Наслідки суботньої зливи мешканці цієї багатоповерхівки відчули безпосередньо на собі.

Відео потопу виклала користувачка соцмережі «Фейсбук» Томочка Томочка, пише “ВиЧерпно”.

У коментарях мешканці будинку скаржаться, що воду довелося вимочувати з 9-го по 1-ий поверх.

В управлінській компанії «Нова якість», на балансі якої знаходиться будинок, пояснили, що причиною того, що дощова вода повністю залила під’їзд, стало те, що труба дощової каналізації забилася будівельним сміттям.

– Увечері 4 липня до кол-центру управлінської компанії надійшов аварійний виклик про те, що на Руставі, 13 дощова вода заливає під’їзд. На місце відразу виїхала наша аварійка. Обстеження показало, що дощова вода змила у трубу дощової каналізації будівельне сміття, яке було на покрівлі. Через це труба забилася, — коментує виданню «Вичерпно» головний інженер управлінської компанії «Нова якість» Катерина Папуша. — До того ж варто враховувати, що за короткий термін випало більше половини місячної норми опадів. Наші працівники прочистили труби дощової каналізації.

Щоб такого не траплялося звертаємося до мешканців із проханням – уважно стежити за підрядними організаціями, яких ви наймаєте для утеплення стін чи оздоблення фасаду. Щоб після виконання своїх робіт, вони не лишали на покрівлях будівельний непотріб чи пляшки з-під води. Під час дощу все це може опинитися у дощовій каналізації та забити її.

Також у компанії додали, що всі будинки вони обстежували і раніше таких випадків не траплялося. Тепер же, після цієї сильної зливи, проведуть нові перевірки.