Після створення управління цивільного захисту Черкаської міської ради наприкінці минулого року чиновники пропонують внести зміни до положення про його функціонування. Відповідна інформація міститься у проєкті рішення Черкаської міської ради, опублікованого на сайті мерії, пише сайт 18000.

Авторами проєкту є представники департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, до структури якого і входить новостворене управління. Депутатам пропонують внести зміни до положення про новостворене управління, поклавши на нього обов’язки із забезпечення доступу до державної таємниці, а також недопущення необґрунтованого допуску та доступу осіб до секретної інформації.

Крім того, чиновники управління будуть зобов’язані забезпечувати запровадження заходів режиму секретності, запобігання розголошенню секретної інформації та випадків втрат матеріальних носіїв цієї інформації. Раніше ці функції були покладені на працівників Департаменту управління справами та юридичного забезпечення.

Аби зміни набули чинності, за рішення має проголосувати мінімум 22 депутати Черкаської міської ради.

Новостворене управління Цивільного захисту нараховує 12 штатних одиниць. П’ять штатних одиниць забезпечено за рахунок департаменту ЖКК, одну – за рахунок управління справами, чотири особи – за рахунок департаменту економіки, чотири особи – за рахунок департаменту соціальної політики.