Фото Олександра Рибалки

“Ми підтримуємо Президента Зеленського! Це найкращий Президент в світі! Він – наш цар!”, – з такими гаслами вийшли в Черкасах на Соборну площу кілька людей, переодягнених в костюми клоунів та маски. Серед “клоунів” був чоловік, вбраний у брендовану виборчу агітацію Партії регіонів (зокрема, плащ), яку колись ця політсила роздавала своїм прихильникам, та з прапорами партії в руках.

blank

Фото Олександра Рибалки

Акція явно була задумана, як пародія на мітинг прихильників чинного Президента, оскільки черкаський блогер Віктор Волинець спробував огранізувати в цей же день і час саме такий захід, однак, окрім самого блогера, на нього ніхто більше не прийшов.

“Зараз обідня перерва, і я вийшов подивитись на мітинг за Президента Володимира Зеленського. І побачив, що він справді в Черкасах має потужну підтримку”, – зіронізував заступник міського голови Черкас, “свободівець” Юрій Ботнар.

blank

Фото Олександра Рибалки

Швидше за все, клоуни та символіка Партії регіонів уособлювали реванш антиукраїнських сил під прикриттям політиків від “Слуги народу”, які не мають політичного досвіду і повертають країну в часи Віктора Януковича: часи корупції, тріумфу проросійських політичних сил та згортання демократії.

У той же час, коли Волинець намагався проводити свій “одиночний пікет” за Зеленського, люди в костюмах клоунів стрибали навколо, вигукуючи слова популярного мему: “Хто вбив Еріку!”.

“Це провокація і політичне протистояння”, – тільки й зміг виголосити пан Волинець.

blank

Фото Олександра Рибалки

Додамо, що Віктор Волинець є організатором акції “Зупини гуся” в Черкасах, коли він боровся з неправильним паркування. Однак не зрозуміло, навіщо він анонсував акцію на підтримку Президента, адже подібні заходи потребують більш ретельної підготовки і роботи цілої команди. Тож вже його анонс більше скидався на провокацію, якою і скористались інші партії, для поглиблення “відчуття абсурду”.

Також зауважимо, що вислів “Хто вбив Еріку!” став відомим мемом після того, як під час відеозвернення Президента Володимира Зеленського, яке транслював телеканал ICTV, на екрані з’явились дивні субтитри. Вони, напевне, належали іншим програмам, але їх помилково пустили в ефір під час звернення. Телеканал вибачився за помилку. На ICTV пояснили, що через звернення Зеленського довелося перервати серіал, але субтитри від нього продовжили транслюватись.

blank