Ранок 7 липня для старости Деньгів та Хвилево-Сорочина Наталії Сергієнко розпочався не за звичним графіком. Посадовиці довелося уявити себе малою пастушкою шевченківських часів, яка щоранку гнала гусей на воду.  Тільки у Наталії Михайлівни були не гуси, а сімейство лебедів – батько-лебідь, мати-лебідка та шестеро малих сірих лебедят. Забарвлення пташиних дітлахів свідчило про їхню нещодавню появу на світ, принаймні цьогорічний виводок, який ще не став на крило. Розповідає сайт zoloto.city.

— На наших водоймах живе багато лебедів, особливо на озері, що на вулиці Молодіжна, вони гніздяться, виводять потомство, – розповідає староста. – Яким дивом опинилося це сімейство серед села – пояснити важко. Вони стояли розгублено серед села і не знали, в яку сторону прошкувати. Коли ж ми з працівниками місцевого підприємства техпрацівницею школи почали їх гнати до водойми, то пернатий глава розправив свої міцні широкі крила і став захищати свою родину, кидаючись на нас із сичанням. Проте, коли збагнув, що бажаємо їм добра, втихомирився, очолив процесію і гордо прямував центральною вулицею.

blank

Як розказує Наталія Михайлівна, поважно перевалюючись з боку на бік, батько щось лебедів своєю мовою, а дітвора йому гелготала у відповідь. Тільки лебідка сумирно і впевнено простувала слідом. Коли дійшли до автобусної зупинки, то очільник колони самостійно взяв курс до води. Супроводжуючі аж здивувалися, наскільки птах знав дорогу. Не потрібно було навіть участі песика, що перебазувався нещодавно з Бучі до Деньгів.

— Нарешті дісталися цілі! – сказала староста про своїх подорожніх, коли вони зійшли на воду, і взялася до звичних буденних справ.

Але деньгівчани переконані, що лебедина прогулянка селом – це добрий знак для всіх.