Як відносно швидко можна зібрати кошти на вкрай необхідну річ, знають у Мокрокалигірській громаді на Черкащині. Допомогли земляки з-закордону (Італії), надіславши три подарункові продуктові набори. Волонтери цим скористались і розіграли їх у лотерею – 100 номерків по 50 гривень кожен. Через тиждень було проведено розіграш. В результаті: й ціна за номерок невисока, і справу зроблено. Вдалося оплатити 2 якісні плитоноски для захисників, що воюють на Сході. А трьом переможцям дістались італійські смаколики. Пише видання “Вісті Черкащини”.

До лотереї також часто вдаються у Єрківській громаді. Там волонтери розігрують різноманітні речі: торти, вироби ручної роботи, продуктові набори тощо. Кошти також використовують на благодійність. Цікавий лайфхак. Правда?

До слова, за нащедровані мокрокалигірськими дітлахами кошти (9531 гривню), як відзвітували у волонтерському центрі, вдалося придбати також 4 зимові спальні мішки для наших оборонців.

«Дорогі діти, Ігор Вижимов, Настя Щербина, Марина Давидчук, Юля Прокопенко та Марина Гайшук, завдяки вам ми змогли придбати чотири спальні мішки для наших солдат. Дякую вам за допомогу. Тепер не тільки спальні мішки, а й тепло ваших небайдужих сердечок буде зігрівати наших захисників»,– звертається до малих щедрувальників волонтерка Надія Назаренко.