Під час чергового засідання виконавчого комітету Канівської міської ради було прийнято проєкт рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання та послуги з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів по Канівському комунальному підприємству теплових мереж». Інформує пресслужба міської ради.

Нагадаємо, на початку серпня ц.р. до відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури та енергоефективності виконавчого комітету Канівської міської ради звернулося Канівське КПТМ з наміром змінити розмір існуючих тарифів на новий опалювальний сезон.

Як повідомила начальник відділу Тетяна Стадник, відповідно до нових розрахунків вартість тепла для населення збільшиться на 35%, для інших споживачів – на 13%. Відтак буде встановлено єдиний тариф для всіх споживачів на рівні 2581,85 грн. за 1 Гкал з ПДВ.

– В минулому році вартість теплової енергії для населення була значно нижчою, ніж для інших споживачів. Загалом для цієї категорії тариф не піднімався із 16 січня 2019 року. Тоді як для інших споживачів останні коригування ми робили в лютому цього року, коли відбулося різке підняття ціни на газ та було введено мораторій на підняття тарифів для населення, – підкреслив директор Канівського КПТМ Василь Коломієць. Та наголосив, що якщо зараз ми не затвердимо хоч якийсь базовий тариф на теплову енергію, то ми попросту не зможемо в рамках закону вступити в новий опалювальний сезон. Хоча технічно комунальне підприємство до нього готове.

Слід зазначити, що необхідність встановлення нових тарифів обумовлена, перш за все, зростанням вартості енергоносіїв, зокрема, природного газу та електроенергії. Тому цей тариф до кінця опалювального сезону може змінюватися.