У Каневі, на комплексі «Авто-Ріка», незважаючи на минулорічну трагедію, знову відбуваються небезпечні купальні розваги. Нагадаємо, 3 серпня 2017 року на приплаві «Авто-Ріки» втонула дівчина. Утім, попри заборони купатися у даному місці, 2 травня  знову спостерігалося значне скупчення підлітків, які влаштували тут купальні розваги шляхом стрибків з приплаву.

Співробітниками Канівського районного відділу ДСНС України у Черкаській області здійснено профілактичний рейд з метою роз’яснення відпочиваючому населенню правил безпеки на воді та заборону купатися в даному місці.
Причиною загибелі людей на воді найчастіше є не стільки незнання правил поведінки, скільки нехтування ними. Тому Канівський районний відділ ДСНС України у Черкаській області нагадує правила поводження на водних об’єктах, щоб відпочинок не перетворився на трагедію.

Коли купатися?
Найбільш сприятливою для купання є безвітряна сонячна погода з температурою повітря 22°С та води 18°С. Найкращий час – ранок або вечір, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Після тривалого перебування на сонці, не пірнайте у воду з розбігу, а заходьте поступово, можна спочатку декілька разів зануритися у воду. Різка зміна температури дуже небезпечна для людського організму, особливо для людей з хворим серцем. Плавати у воді потрібно не більше 20 хв.

Де купатися?
Купатися треба на пляжах, водних станціях, адже місця колективного відпочинку завжди мають необхідні засоби для надання допомоги потерпілим, та й коли поруч з вами є багато людей, то у разі небезпеки можна розраховувати на допомогу. Якщо у воді ви відчуваєте, що втрачаєте сили, або тіло зводять судоми, чи ви побачили потопельника, а самі не вмієте плавати, – не соромтеся, кличте на допомогу.

В останні роки значно збільшується небезпека відпочинку людей на воді в місцях, де використовують привізні плаваючі технічні засоби у вигляді різних «водних велосипедів», «водних скутерів», моторних човнів та ін., які самочинно спускаються на воду з автомобільних причепів.

Категорично забороняється:
– заходити у воду в нетверезому стані;
– запливати за територію пляжу, яка огороджена буйками;
– підпливати до суден і моторних човнів, що рухаються;
– стрибати у воду з плавзасобів, споруд та предметів, які для цього не призначені;
– використовувати для плавання надувні матраци, подушки, автомобільні камери, дошки, несправні човни;
– допускати у воді грубі ігри з захопленням рук та ніг учасників;
– подавати фальшиві сигнали біди;
– засмічувати воду та береги водойми;
– тим, хто не вміє плавати, заходити у воду глибше, ніж до пояса.