Золотоніською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, а саме грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень. Інформує пресслужбі прокуратури.

Досудовим розслідування встановлено, що чоловік, перебуваючи у громадському місці, що розташоване на території бази відпочинку в одному із сіл Канівського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, безпідставно під малозначним приводом спровокував словесний конфлікт із потерпілим, в ході якого виражався нецензурною лайкою, та в подальшому, діючи умисно, з хуліганських спонукань, розпочав бійку, після чого, прагнучи показати своїми діями зневагу до існуючих правил і норм поведінки у суспільстві, проявляючи свою особливу зухвалість, побіг до орендованого ним будинку, в якому взяв пневматичний газобалонний пістолет, здійснив декілька пострілів з даного пістолета в землю. Продовжуючи реалізацію свого єдиного протиправного умислу направленого на вчинення хуліганства, чоловік став перед потерпілим на відстані близько одного метра та здійснив останньому декілька пострілів в область голови та грудей, в результаті чого, потерпілий отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до КНП «Канівська ЦРЛ».

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, чоловіка затримано та йому оголошено підозру за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 296 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі від 3 до 7 років.