Вже стало традицією коли у травні до Канівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням іноземних мов приїздить французька делегація із міста-побратима Ламберсар. Цього року ми зустрічали гостей на чолі з президентом Асоціації Гі Шато та заступником очільника міста Ламберсар.

Школа в цей день стала маленькою Францією. Повсюди були французькі прапори, виставки робіт учнів «Відомі місця Франції», фото-зона із 20-річними документальними фото-спогадами дружби з представниками французької асоціації.

Протягом тривалого часу адміністрація школи проводила кропітку та об`ємну роботу задля налагодження співпраці. Все починалося із підтримки нашого освітнього закладу членами канівської французької асоціації. Це і Любов та Анатолій Леонтьєви, Світлана Якименко, Ріта Лаврентьєва, Ірина Ліхова.

Французьку делегацію насамперед хвилювало як поширюється і вивчається культура Франції, її історія, традиції, свята. Організаційна команда нашого закладу намагалась якнайкраще показати свою роботу, до якої долучилася вся «friendly team»: вчителі іноземних мов, організаційний центр виховної роботи, вихователі групи продовженого дня, адміністрація.

Оскільки у школі з 5-го класу вивчається французька мова то школярі презентували саме мову цієї країни. Гості були вражені знанням учнів французької та їх талантами.

Приємно, що гостинність та краса нашого міста буде асоціюватися з талановитою молоддю нашої школи. Ми мали можливість поспілкуватися з представниками делегації, обговорити плани на майбутнє щодо співпраці. Дружня та тепла атмосфера згуртувала всіх. Наші гості вразили нас своєю щирістю, відкритістю до спілкування. Саме для того, аби французькі гості ніколи не забували про свій приїзд до Канева і до нашої школи, колектив школи підготував їм сувеніри зроблені своїми руками. Надіємося, що наступним кроком у партнерській роботі буде візит групи наших учнів до Ламберсара, інформує Канівська спеціалізована школа №6 з поглибленим вивченням іноземних мов.