На 2018 рік у Корсунь-Шевченківському лісгоспі заплановано провести лісовідновлення на площі майже 100 га, із них – 75 га вже заліснили навесні, створивши 45 га культур сосни звичайної та 30 га культур листяних порід – переважно дуба звичайного.

Нині ж лісівники розпочали осінню лісокультурну кампанію й планують провести лісовідновлення на площі 24 га, висадивши 19 га сосни звичайної та 5 га дуба звичайного.

«Крім того, ми працюємо у напрямку лісорозведення, а саме створення нових лісів на землях, де раніше їх не було. Так, на території Квітчанського лісництва віднайшли площу, на якій висадимо новий ліс – 2,6 га заліснимо дубом червоним», – зауважує директор Корсунь-Шевченківського лісгоспу Василь Яценко.
Варто зазначити, що до осінньої лісокультурної кампанії у Корсунь-Шевченківському лісгоспі підготувалися заздалегідь.

Для якісного проведення осінніх лісокультурних робіт корсунь-шевченківські лісівники здійснили підготовку ґрунту – нарізали борозни та провели глибоке рихлення грунту на площах. Усі ці роботи були виконані завчасно, аби за сприятливих погодних умов швидко та якісно створити лісові культури.

Згідно проведеної інвентаризації лісових розсадників, лісівники виконали план вирощування сіянців і стовідсотково забезпечені відмінним посадматеріалом для весняної лісокультурної кампанії 2019 року.

Також на території Кумейківського та Виграївського лісництв наразі здійснюється доповнення лісових культур, а саме сосни звичайної, на площі 50 га.

Задля забезпечення попиту громадян на новорічні свята, щороку корсунь-шевченківські лісівники створюють плантації новорічних ялинок. Тож найближчим часом планують висадити 1 га сосни кримської на території Кумейківського лісництва.

Загалом же протягом 2018 року Корсунь-Шевченківським лісгоспом буде висаджено понад 100 га лісових культур.

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства