Два етапи археологічної гри “Розкопки” провели в Черкаському краєзнавчому музеї 7 та 8 червня. Інформує пресслужба обласногь ради.

Спочатку малеча взяла участь у тренінгу-розвідці, що відбувся в форматі збору археологічного підйомного матеріалу, і вже на цьому етапі пішли одна за одною археологічні та навіть одна палеонтологічна “сенсації”.

Юні учасники навчилися виявляти на поверхні ознаки археологічних пам’яток, відрізняти викопні рештки прадавніх представників тваринного світу від простих камінців, камерально дослідили виявлені знахідки.

– У ході «розкопок» діти зрозуміли цінність зашифрованої у кожному виявленому старовинному предметі інформації, дізналися багато цікавого про правила справжніх археологічних досліджень, спробували дати наукове визначення віднайденим артефактам. На завершення відбувся ритуал посвячення в археологів-науковців, і кожен учасник отримав невеличкий подаруночок на пам’ять від нашої музейної “машини часу”,  – розповідає завідувачка сектору археології Черкаського краєзнавчого музею Лариса Сиволап.