У Ватутіному мертва жінка пролежала у зачиненій квартирі щонайменше 5 днів. Її сусіди забили на сполох, коли по під’їзду розійшовся нестерпний трупний сморід. Люди скаржаться, що ледь домоглися від служб, аби ті приїхали та прибрали тіло. Від чого померла ватутінка, поки не відомо. З родичів мала лише сестру. Пише видання “Вісті Черкащини“.

Будинок, де жила жінка, розташований по вулиці Ювілейній. Її квартира на першому поверсі. Усі вікна відчинені, аби вивітрити запах. У коридорі мешканці все вимили «хлоркою», проте дух від розкладеного тіла досі не вдалося перебити.

Ми тільки приїхали. Були за кордоном, – каже жителька будинку. Не називається. – Цей запах відчувається аж до 3-го поверху. Зайшла до ванни і він різко вдарив у ніздрі. Не зрозуміла, що це таке. Поки сусіди не сказали, що сталося. Я її знала. Звали Галиною. Дуже випивала. Неодноразово просила мене,аби я доглядала її. Обіцяла подарувати своє помешкання натомість. Я відмовилась, але підгодовувала її. Вона не була старою. Їй приблизно до 40 років. Сто разів казала їй, щоб покинула пити. Та Галя лише обіцяла кинути й не дотримувала слова.

Навпроти оселі померлої живе 28-річний вчитель Віталій Чмир разом з дружиною та однорічною дитиною. Саме він перший відчув недобре.

– Куди я тільки не телефонував, аби приїхали, – розповідає Віталій. – В результаті приїхали правоохоронці з рятувальниками та виламали двері. Я ледь стримував блювотний рефлекс. Жінка ця лежала вже роздута. Ймовірно, померла ще на вихідних. Пролежала до опівдня середи. Перед тим , як я відчув запах, моя дитина плакала 3 дні з незрозумілих причин. Мабуть, теж чула його.

Чоловік звернувся до мера міста, аби той допоміг знайти людей, які б продезінфікували приміщення, де лежав труп. Двері до своєї квартири намагається відчиняти якомога рідше.

– Мер телефонував й дізнавався,яка служба має цим займатися, – продовжує Віталій. – Та я зловив двох чоловіків, які змогли самі це зробити. Заплатив їм зі своєї кишені. Вже двічі купував «хлорку» та освіжувачі. Наші речі вже наскрізь просякли запахом. Не знаю, чи можна буде їх відіпрати. Зараз боюсь за здоров’я своєї родини. Якщо не буде нормально продезінфіковано, то запах простоїть ще зо 2 тижні. Доведеться всім мешканцям будинку ходити в респіраторних масках.

Чи зможе керівництво міста посприяти оплаті фахівців, які б вимили квартиру померлої, поки не зрозуміло. З мером Ватутіного поспілкуватися не вдалося. На телефонні дзвінки чиновник не відповідає.

Поліція відкрила справу за статтею «убивство» з позначкою «природа смерть».

– 25 вересня в одному з багатоповерхових будинків Ватутіного було виявлено труп жінки, яка жила одиноко в квартирі, – коментує начальник слідства Звенигородського райвідділу поліції Сергій Чадний. – Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 115 кримінального кодексу з позначкою «природна смерть». Остаточно про причину смерті мають сказати судмедексперти.

Тіло жінки доправили в місцевий морг. Результати розтину поки не відомі.