Незважаючи на те, що у минулий четвер смілянські депутати проголосували за підписання угоди з НАК “Нафтогаз” про купівлю газу на їхніх умовах, керівництво “Нафтогазу “знову надіслало листа у Смілу, що договір досі не укладений. Пише інтернет-видання Сміла.UA.

Депутати прокоментували, що “Нафтогаз” вимагає від КП «Смілакомунтеплоенерго» підтвердження майна комунальної власності (тобто те, що котельні належать нашому КП). Проте наші комунальники не можуть надати це підтвердження, бо нашим майном без погодження користувалось ТОВ «Сміла Енергонвест», які порізали частину котлів, а деякі котли взяли у лізинг у фірми «Матриця».

Коли наше КП «Смілакомунтеплоенерго» передасть всі документи про майно у “Нафтогаз”, ото вже тоді за статтею 22 ЗУ Про теплопостачання всі борги “Енергоінвесту” ляжуть на місто.

«Нас, смілянських депутатів, критикують за рішення, ухвалене на останній сесії. У тому рішенні не було нічого особливого. Воно таке ж, як ухвалювали у всіх містах України – про гарантію того, що міська рада не допускатиме заборгованості при розрахунку за газ в опалювальному сезоні. Якщо “Нафтогаз” бачить якісь борги – їх треба ще доводити у судах, ми будемо з ними судитись. Тобто місто ще не взяло на себе ніякі борги. Але це може статись тоді, коли КП передасть у “Нафтогаз” усі документи» – висловила свою точку зору група депутатів.