Для оперативного та якісного виконання головних завдань у ПАТ «Черкасиобленерго» діятиме новостворена програма оптимізації операційної діяльності, яка дозволить вчасно реагувати на аварійні та надзвичайні ситуації, запроваджувати сучасні і актуальні механізми роботи підприємства тощо.

Про це йшлося під час виробничої наради директорів за напрямками діяльності, керівників підрозділів на чолі з в.о. генерального директора ПАТ «Черкасиобленерго» Вадимом Яненком.

За словами Вадима Яненка така програма комплексно працюватиме над поліпшенням технічних, виробничих, комерційних, фінансових питань підприємства, включатиме оптимізацію роботи персоналу, модернізацію онлайн сервісів, оновлення роботи з надання послуг щодо приєднання електроустановок споживачів, мінімізацію понаднормативних втрат електроенергії та інші питання.

blank

– Головне зараз – розробити чіткий алгоритм дій усіх дирекцій та підрозділів Товариства в умовах воєнного стану, дії графіків обмежень та відключень електроенергії, подбати про аварійні запаси матеріалів та палива, працювати в режимі економії ресурсів підприємства. Це буде чітка дорожня карта, за якою працюватиме підприємство,- наголосив в.о. генерального директора ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Яненко.

Так, згідно програми удосконалюватимуть та підвищуватимуть ефективність роботи майже усіх напрямків діяльності підприємства.

Директор комерційний ПАТ «Черкасиобленерго» Роман Бондар розповів, що наразі у пріоритеті фахівців дирекції – робота над мінімізацією понадтарифних витрат електроенергії.

blank

– Вносяться зміни в діяльність комерційних підрозділів Товариства, розробляються внутрішні положення та порядки, які регламентують та нормалізують роботу напрямку. Директори відокремлених структурних підрозділів та їх заступники стануть активними учасниками процесів на всіх етапах. Продовжимо встановлення автоматизованих систем контролю і обліку електроенергії (АСКОЕ). Всі зусилля спрямуємо на мінімізацію фактичних витрат електроенергії,- розповів Роман Бондар.

Приділятимуть увагу і ремонту автотранспорту, поліпшуватимуть комп’ютерну базу підприємства, щоб автоматизувати процеси програми.

Зміни відбудуться і у роботі онлайн сервісів Товариства, зокрема сервісів для передачі показів електролічильників, до якого потрібно залучити якомога більше споживачів.

blank

Щодо технічного напрямку підприємства, то через дію графіків відключення та обмеження нині комутаційне обладнання Товариства працює в режимі підвищеної зносостійкості, тож на це звертатимуть особливу увагу. Крім того, продовжиться робота над підготовкою до осінньо-зимового періоду.

– До основних заходів, які виконуються для забезпечення готовності об’єктів електроенергетики до осінньо-зимового періоду, належить виконання капітальних ремонтів, технічне обслуговування та розчистки трас повітряних ліній. Тому забезпечуємо виконання планів цих ремонтів, контролюємо  як кількість, так і якість цих робіт,- зазначив директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго»  Павло Солоха.

В межах програми оптимізації операційної діяльності вже впроваджується програмне забезпечення «АСТОР-Послуги». Воно дасть можливість підвищити ефективність контролю роботи підрозділів ПАТ «Черкасиобленерго» з обліку звернень замовників для надання послуг з приєднання електроустановок споживачів до енергомереж, будівельно-монтажних робіт, параметризації лічильників, а також надання замовникам інших платних послуг. Про це розповів директор з інформаційних технологій та зв’язку Андрій Пилипчук.

Нині енергетики активно працюють над стабілізацією роботи енергосистеми країни, а також над поліпшенням надання послуг споживачам Черкащини. Надалі докладатимуть спільних зусиль, щоб підприємство успішно розвивалось. У цьому переконані учасники виробничої наради.