11 травня 2018 року в Черкаській місцевій прокуратурі відбулась міжвідомча нарада, на якій обговорено стан боротьби з корупцією, пов’язаної із вивченням та розкриттям злочинів у бюджетній сфері під час освоєння видатків на утримання та розвиток автомобільних доріг і дорожньої інфраструктури, а також у ході закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, повідомляють у відомстві.

В нараді прийняли участь керівники правоохоронних органів м. Черкаси та Черкаського району, управління захисту економіки в Черкаській області, Держаудитслужби та управління Головного управління ДФС в Черкаській області.

В ході обговорення стану доріг та дорожньої інфраструктури в м. Черкаси та Черкаському районі встановлено, що вимагає узгодженості діяльність правоохоронних органів та відомств з виявлення та припинення злочинів у бюджетній сфері під час освоєння видатків на утримання та розвиток автомобільних доріг і дорожньої інфраструктури, а також у ході закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Разом з цим, викликає занепокоєння поширеність злочинів даної категорії, оскільки стан доріг в регіоні з кожним роком погіршується. Розмір коштів, які виділяються на утримання та розвиток автомобільних доріг, а також дорожньої інфраструктури, зокрема, на експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт, поточний середній ремонт, капітальний ремонт, реконструкцію та будівництво – колосальний. Проте дороги залишаються в незадовільному стані.

На даний час міською радою розглядається перелік доріг, що підлягатимуть поточному ремонту.

Таким чином, вищезазначене потребує скоординованих заходів правоохоронних органів та інших відомств з метою покращення стану освоєння видатків на утримання та розвиток автомобільних доріг і дорожньої інфраструктури в м. Черкаси та Черкаському районі.