Під гаслом “Від  миру в родині – до миру в Україні, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» співробітники ювенальної превенції Черкаського відділу поліції організували профілактичний захід з учнями загальноосвітньої школи № 6 міста Черкаси. Поліцейські розповіли дітям, як протистояти насильству у будь-яких його проявах. Повідомили у нацполіції Черкащини.

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». В ці дні поліцейські організовують зустрічі з учнями навчальних закладів, щоб розповісти їм,  як не стати жертвою насильства.

Основною метою таких зустрічей є попередження і припинення насильства і жорстокого поводження з дітьми в сім’ях, навчальних закладах і громадських місцях, а також підвищення правової культури неповнолітніх.

Під час зустрічі з учнями 1-6 класів загальноосвітньої школи № 6 міста Черкаси, поліцейські докладно розповіли школярам про те, які існують види насильства. Особливу увагу дітей було звернено на те, як важливо не бояться повідомляти про факти насильства щодо них.

Разом з тим правоохоронці розповіли, про поняття шкільного булінгу та різницю між психологічним і фізичним булінгом. Також надали практичні поради, як протидіяти цькуванню з боку однокласників чи інших осіб.