Її торти це мистецькі твори. Вони можуть бути подякою колегам, друзям, рідним. Їх дарують іменинникам на день народження, а молодятам у день одруження. Жителька села Тальянки на Тальнівщині Олена С. вже 8 років, випікає торти на замовлення. За ці всі роки, кожне замовлення було унікальним та різним, пише видання Вісті Черкащини.

Перед тим як взятися за справу, пані Олена завжди розпитує, для кого пече торт, цікавиться смаками та вподобаннями людини, її хобі. Інгредієнти для випічки підбирає ретельно.

–Продукти тепер недешеві, але беру найкращі складові, використовую американську харчову фарбу. Діти дуже люблять смакувати фігурками на тортах, тому купую якісний барвник, хочу щоб все було натуральним, – каже жінка.

За фахом Олена, викладач фізичної культури. Вже 15 років працює у Тальянківському аграрному коледжі. Вона є активною учасницею вокально-естрадного гурту «Обрій». Має трьох синів: Владислава, Назара і Захарчика. Діти допомагають мамі у приготуванні тортів. Старший – робить замовлення в інтернеті та виставляє мамині роботи в мережу, середній – ходить по магазинам за продуктами, а менший – куштує, те що вийшло.

blank

–Свій перший торт, спекла на прохання старшого сина у школу. Потім –родичам, далі, колегам по роботі. Знайомі й друзі почали радити один одному мою випічку та робили замовлення. Печу не заради заробітку, це моє хобі. Так відволікаюсь, заспокоююсь та вдосконалюю свої кулінарні вміння, – розповідає Олена.

Зі слів жінки, раніше були популярні торти з мастикою, а перед тим – кремові. Зараз замовники обирають торти у пастельних відтінках, мінімально прикрашені.

blank

blank

–Пам’ятаю, що моїм незвичайним замовленням був торт у вигляді шашликів на мангалі. Завжди хвилююсь, аби моя випічка сподобалась і смакувала. Якщо люди тоді дякують, я дуже радію, – згадує жінка.

До того ж Олена з дітьми, чекає на свого чоловіка з фронту, який з перших днів війни став на захист держави.

Не стоїть осторонь жінка і тоді, коли відбуваються збори коштів для ЗСУ, адже розуміє, що Перемогу потрібно наближати і тут, у тилу.