Знакова подія відбулася на Черкащині. 9 липня 2018р. митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан звершив чин освячення наріжного каменя та закладення капсули у фундамент новобудованого храму на честь Преображення Господнього у селі Сидорівка Корсунь-Шевченківського району. Архіпастирю співслужив настоятель парафії ієрей Євген Христян та духовенство Корсунського та Городищенського благочинь.

На святкову подію зібралася численна православна громада Сидорівки, а також гості із навколишніх сіл. Під час святкової події духовенство та віряни також молилися за створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

В кінці Богослужіння митрополит Іоан привітав православну громаду Сидорівки із святковою подією та побажав Божого благословення на благу справу будівництва храму. Настоятель парафії ієрей Євген Христян подякував всім присутнім за спільні молитви, піднесені в цей день до Господа. Також отець Євген закликав вірян активно долучатися до будівництва храму та вкладати свою лепту у благу справу.

blank

Закінчилося свято торжественним козацьким многоліттям, інформують на сайті Черкаської єпархії УПЦ КП.