20 березня у Моринському музейному комплексі Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» відбулась презентація збірки поетеси Альбіни Кулик-Шептицької «Душі моєї полотно», про вихід якої ми нещодавно писали на наших шпальтах. Про це пише видання «Вісті Черкащини».

«Велика втіха, що джерело моринської поетики не всихає, а вже багато років і після Тараса, дарує мистецькому світу нових творців, митців слова. Тарасова земля – місце сили й духу надихає», – зауважують причетні до організації заходу музейники.

Своїми враженнями від події поділилась і керівниця відділу культури Звенигородської міськради Юлія Письменна.

«Була рада разом з колегами відвідати презентацію збірки, де серед звичних буднів ми отримали справжнє задоволення від поетичного слова, відкритості та щирості пані Альбіни, творчого гурту Моринської громади – людей, які щиро люблять своє рідне село і поезію. І справді, на землі, де народився наш Тарас, неможливо, напевно, жити без любові до мистецтва. Тож нехай і надалі муза не залишає нашу пані Альбіну, а рядки віршів виходять друкованими виданнями», – наголосила Юлія.

Не оминула відгуком цю презентацію і керівниця Уманського крайового відділення Спілки слов’янських письменників України Ніна Михайлова, до якого входить Альбіна Кулик. «Надзвичайно рада цій знаковій події. Гідний дарунок Тарасові до ювілею, а авторці – перший вагомий урожай. Хай і надалі пишеться, хай цікаві поетично-музичні мотиви нанизуються на олівець й виливаються у нові книги. Авторська книга – це наркотик для душі. Творіть у насолоду», – звернулась до поетеси творча наставниця.

Сама Альбіна щиро вдячна за увагу до її творчості та за теплі й мотивуючі відгуки. «Презентація пройшла чудово, в дружній невимушеній атмосфері. Наталія Коломацька та Валентина Слива читали мої вірші, я теж читала, і окремі гості. Неперевершено декламували колеги. Було багато поезії. Потім обговорювали, обмінювались думками, враженнями. Прозвучало чимало теплих слів, відгуків, за які я безмежно всім вдячна, як і за квіти, якими мене обдарували. Приємно було відчути, що моя поезія торкається струн людської душі, спонукає до роздумів. Усе це мотивує творити далі, оскільки наступну збірку, зі слів гостей, уже чекають», – розповіла винуватиця заходу.