У місті Шпола 40-річний дебошир, розгулюючи містом в неадекватному стані, порушував публічну безпеку та порядок в місцевих закладах. Повідомляють в Управлінні поліції охорони в Черкаській області.

Близько чотирнадцятої години на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Черкаській області надійшов сигнал «тривога» з мережевого супермаркету по вулиці Соборна.

Прибувши на місце події, поліцейські виявили агресивно налаштованого чоловіка в стані алкогольного сп’яніння, який чіплявся до покупців та працівників торговельного закладу. Його поведінка не змінилася і після зауважень правоохоронців. Чоловік намагався вчинити бійку, супроводжуючи свої дії нецензурною лексикою. Заспокоїти його поліцейським вдалося тільки за допомогою кайданок, в яких затриманий, 1980 року народження, був доставлений до Шполянського відділку поліції.

Та на цьому його пригода не закінчилася. Вже о вісімнадцятій годині оператор пульта централізованого спостереження отримав сигнал «тривога» з автомобіля екстреної медичної допомоги. Наряд реагування негайно прибув за викликом та виявив там свого «недавнього знайомого», який, нецензурно висловлюючись, погрожував медикам фізичною розправою. На цей раз зауваження та роз’яснення поліцейських подіяли і чоловік заспокоївся. За його словами, він прийшов на територію медзакладу забрати свій велотранспорт, а працівники «швидкої» невчасно потрапили йому під поганий настрій.

За день на правопорушника складено два протоколи за ст. 173 КУпАП України (Дрібне хуліганство).

– Система «Терміновий виклик поліції» встановлюється в громадських місцях для оперативного реагування нарядів з метою припинення, попередження правопорушень чи розкриття по гарячих слідах. На сьогоднішній день, в межах області їх встановлено 762. У разі порушення публічної безпеки та порядку, скоєння правопорушення, будь-який громадянин, побачивши інформаційну наліпку, може звернутися до адміністрації закладу з проханням терміново викликати поліцію, – зазначив начальник Управління поліції охорони в Черкаській області полковник поліції Василь Курятник.