Сьогодні відбулося засідання з питань житлово-комунального господарства Сміли. Обговорили ряд актуальних питань, і глобальних, – таких як підготовка до опалювального сезону та налагодження водопостачання, і більш дрібних – прибирання, знищення амброзії, ремонт автобусних зупинок, лавок, контроль за бродячими тваринами.

Щодо водопостачання – ситуація залишається напруженою. Обленерго не залишає у спокої КП «ВодГео», їм постійно приходять «листи щастя» з попередженням про відключення електроенергії за борги. Сьогодні до кінця дня міська влада та водоканал мають скласти новий договір з іншими сумами про реструктуризацію боргу і передати в РЕМ. Інакше – знову будуть відключення електроенергії.

Щодо опалення міста – теж ситуація напружена, на грані звільнення з посади директор КП «Смілакомунтеплоенерго», якого звинувачують у зриві підготовки до опалювального сезону та нарощуванні нових боргів.

На нараді, як завжди, був активним і принциповим депутат міської ради Володимир Бердецький. Він не дає владі розслабитись, щоразу приходить на засідання із переліком проблемних запитань по місту, нагадує про них керівникам і контролює їх виконання (якби хоч половина депутатів були такими ж свідомими!). Цього разу він нагадав про внутрішньобудинкове освітлення, ремонт лавок і зупинок, боротьбу з амброзією і бродячими тваринами і т.ін. Проте всі зауваження депутата начальник управління ЖКГ Сергій Чередніченко сприйняв на свою адресу, нібито як звинувачення у бездіяльності. Він розповів, скільки у нього задумів і планів, він має прекрасне уявлення, як повинне функціонувати управління ЖКГ, як змінити місто на краще, але на всі ці потреби немає коштів. Смілу можна перетворити на успішне європейське місто, проте немає належного фінансування. А де взяти гроші і як раціонально розподілити міський бюджет – про це мають дбати депутати.

У спорі народжується істина, – так казали древні греки. Але чомусь у нашій Смілі це не спрацьовує. Не хотілося б, щоб після сварки чи не єдиний дієвий депутат склав руки і перестав вказувати виконавчій владі на її недопрацювання. Ще більше не хочеться, щоб на наше місто махнув рукою молодий, ініціативний і не по-смілянському людяний і мудрий керівник Сергій Чередніченко, який старається зробити щось корисне для міста. І, на жаль, суперечка залишилась суперечкою. Вирішення проблеми щодо того, де взяти коштів, як залучити інвесторів, як розвивати Смілу – так і не прозвучало.

Відео з наради на сайті «Сміла.ua»: