30 травня мало відбутись чергове засідання сесії міської ради. Проте воно не відбулося, бо не зібрався кворум із депутатів.

У кулуарах для сайту “Сміла.ua” розповіли, що частина депутатів хотіла знову зняти з посади міського голову Олексія Цибка. Вже почали збирати підписи за його відсторонення. Але інші депутати не дозволяють це зробити і не з’явились на сесію, щоб не було більшості. Зрозумівши, що цього разу не буде достатньої кількості голосів, депутати-заколотники теж не прийшли на сесію.

Олексієві Цибку залишилось повибачатися перед громадою за зірвану нараду. Він разом із працівниками управління освіти нагородив кращих учнів – переможців різних змагань та конкурсів – стипендією міської ради. Потім поспілкувався про свої подальші плани на посаді міського голови із смілянами, які прийшли послухати сесію, далі посперечався із членом виконкому Олегом Трушкевичем, хто більше любить Смілу і що краще зробити для нашого міста… На цьому зібрання завершилось. Коли буде наступна сесія – невідомо.