Сьогодні у Смілі вдень батькам вихованців дитсадка номер 23 зателефонували і попросили негайно забрати дітей, тому що у двох працівників дитячого закладу є підозра на коронавірус. З понеділка дитсадок закривають на карантин.

Журналісти Сміла.ua зателефонували у дитсадок і нам надали такий коментар:

– Минулого тижня у завідуючої дитсадком один день була температура. Вона відразу пішла до лікаря. На обстеженні їй сказали, що легені чисті і її випадок схожий на звичайне ГРВІ. А цієї неділі почалась температура у завгоспа дитсадка. Обидві жінки здали тест на коронавірус. Лікарі казали, що якби це був COVID, то результати б уже висіялись у перший день здачі аналізу. Тож працівниці дитсадка сподівались, що це тимчасова слабкість, але на роботу не ходили, самоізолювались, ні з ким не контактували. Самопочуття зараз нормальне в обох жінок. Але сьогодні до них зателефонували з лікарні і повідомили, що тест таки показує ковід, тож треба лікуватись, а дитсадок закрити на карантин. Проте остаточні дані будуть у понеділок.

Завідуюча дитсадком ще раз підкреслює, що добре себе почуває, ніяких симптомів захворювання немає. Хвилюється не за себе, а за вихованців дитсадка і їхніх батьків, тому що розуміє, що карантин завдасть людям зайвих клопотів.

Садок номер 23 після пом’якшення карантину відкрився найпершим. У дитсадку переконують, що всі дітки як ходили у садок, так і ходять, ніхто не захворів. Всі працівники дошкільної установи теж працюють і нормально себе почувають. У закладі суворо дотримуються умов карантину, виконують всі заходи профілактики. Кожні дві години роблять дезінсекцію, закупили спеціальні лампи, які знищують бактерії.

Тут завжди порядок і злагода в колективі, тож велика дружна родина дитсадка справиться з різними труднощами.