Заготівля якісного лісового насіння – запорука здорового та міцного лісу. Це питання особливо актуальне восени, коли працівники лісового господарства здійснюють планову заготівлю високоякісного насіння.

Цьогоріч смілянські лісівники поєднали цю роботу з профорієнтаційним вихованням молоді. Днями у Смілянському лісгоспі було проведено лісівничу акцію для школярів зі збору лісового насіння. Процес збирання насіння деяких лісових порід не зовсім простий, як здається на перший погляд, – тож лісівники провели інструктаж та ознайомили дітей з особливостями цієї надважливої справи.

Активну участь у зборі лісового насіння взяли школярі 8-9 класів Малостаросільської загальноосвітньої школи, учні 3-4 класів Балаклеївської загальноосвітньої школи №3, учні Смілянського шкільного лісництва, учні 9 класу Сунківської загальноосвітньої школи, студенти Городищенського лісотехнічного коледжу та учні Городищенського професійного ліцею №14, які долучились до збору жолудя дуба звичайного та горіха чорного у лісових масивах Будянського, Городищенського, Мліївського, Володимирівського, Смілянського та Сунківського лісництвах.

В цьому році смілянськими лісівниками та юними помічниками вже заготовлено 3050 кг жолудя дуба звичайного, 200 кг жолудя дуба червоного та 2000 кг горіха чорного. Лісове насіння навесні буде висіяно в розсадники лісгоспу, а вирощені сіянці в подальшому використають при відновленні лісу.

За інформацією Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства