Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконкому Тальнівської міської ради 30 червня. Офіційно питання порядку денного звучало так: «Про заборону використання питної води для поливу дворових і прибудинкових територій та зелених насаджень, а також інших витрат води для утримання будинків абонентами КП «Водоканал» Тальнівської міської ради». Пишне видання Вісті Черкащини.

Загальновідомо те, що наразі у громаді поливати городи з шлангів та ще й без лічильника – дуже поширене явище. По селах, кажуть у міськраді, навіть більше, ніж у самому місті. Домоволодінь, за словами керівника «Водоканалу» Володимира Гречки, де споживають воду без лічильників, набереться у Тальному до 50-ти, не більше.

Відомо про випадки, коли громадяни роблять це часто без докорів сумління, залишаючи, фактично, своїх сусідів по вулиці без краплі води у крані, адже потужностей свердловин не стане, аби перекрити таке неощадне використання питної води для поливу квітників, картоплі чи грядок. Тепер тим, хто лив без міри воду і сплачував при цьому згідно норм на особу, може увірватися.

Як повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Олександр Маринченко, не гребують споживачі у Тальному пускати воду в городи і тоді, коли мають лічильники: «На Калиновій не вистачає тиску, тому що там усі поливають. Є інформація, що поливають з наявними лічильниками, але поза них», – сказав він.

Що ж, тепер і до таких споживачів обіцяють добратися, не кажучи про тих, хто ллє воду в город, не маючи засобів обліку. Володимир Гречка пояснив, що відтепер працівники підприємства, керуючись офіційним рішенням виконкому та відповідно його наказом по підприємству, зможуть і будуть здійснювати рейди: ходитимуть від хати до хати та виявлятимуть порушників.

Звісно, поливати не заборонено тим, хто має лічильник і не має лівих врізок, тобто платить за увесь об’єм води, який використав.