Днями відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тальнівської міськради на Черкащині. Про це пише видання “Вісті Черкащини“.

Перше питання стосувалося запобігання виникнення пожеж в природних екосистемах Тальнівської МТГ. Як зазначив міський голова Василь Сідько, у квітні було проведено комісійне обстеження населених пунктів громади, що примикають до лісових масивів: Колодисте, Лоташеве, Піщана, Поташ. Згідно цього обстеження філії «Уманське лісове господарства» ДП «Ліси України» та філії Звенигородського лісове господарства» ДП «Ліси України» доручили встановити аншлаги (заборонні знаки) з інформацією про заборону в’їзду в ліс транспортних засобів у пожежонебезпечний період, крім транспорту постійних лісокористувачів. Також встановити знаки про заборону палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки.

Водночас міськраді вказали забезпечити населені пункти громади пристроями для подання звукових сигналів оповіщення, заборонити розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах, а також випалювання стерні, сухої рослинності та сміття на землях лісового фонду, торфовищах, сільськогосподарських угіддях, лісосмугах, заплавах річок та вздовж доріг. Крім того, забезпечити достатній запас води для цілей пожежогасіння. А також обладнати та привести у відповідність під’їзди для забору води та обладнати пірсами для забору води пожежною технікою.

Друге питання стосувалося протипожежного водопостачання в громаді. Василь Петрович повідомив, що у Черкаській області з 14 штучних пожежних водоймищ несправними є 3 у Тальнівській громаді. Ці водойми потребують комісійного обстеження. Водночас в загальному стан протипожежного водопостачання в селах – задовільний.

Третє питання стосувалося ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки. За словами міського голови, керівникам господарств у власності або користуванні яких є хоча б один об’єкт підвищеної небезпеки чи який має намір розпочати будівництво такого об’єкту – необхідно організувати проведення його ідентифікації у відповідності до чинного законодавства та забезпечити розробку планів локалізації і ліквідації аварій та їх наслідків.