На жаль, знову втрати Черкащини. Як ми писали раніше, на російсько-українській війні загинув 22 –річний Герой із села Валява Городищенського району Едуард Федоров.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова громадської ініціативи “Наш батальйон” В’ячеслав Скічко.

Боєць помер у Харківському госпіталі після важкого поранення 2 липня. Він служив у морській піхоті, був командиром батальйону.

Як розповідає «Сміла.ua» голова Валявської сільської ради Людмила Лищенко, смертельні поранення захисник України отримав у ході боїв в районі села Водяне Донецької області. Три дні від смерті його рятували лікарі у госпіталі. Громада села збирала і передавала кошти на його лікування. Але, на жаль, медики виявилися безсилими.

«Едуард у нас відважний хлопець. Пригадую, як він почув, що вночі на меморіальному комплексі зрізають флагштоки, побіг туди і викликав поліцію. Була відкрита кримінальна справа, він свідчив у суді. Він ніколи у нас не хловався за чиюсь спину», – важко зітхає пані Людмила.

Вона каже, що в Едуарда Федорова у Валяві залишилися мама, сестра і молодший брат. Не так давно Едуард одружився і його дружина нині на сьомому місяці вагітності.

Поховають Героя в четвер у рідному селі. Його тіло до батьківського дому доставлять завтра, мама Героя вже поїхала до Харкова. В організації поховання родині загиблого бійця допомагають сільська рада, районний військовий комісаріат та місцеве СТОВ «Урожай».

«Наразі Україну захищають 12 наших односельців, а 22 вже повернулися додому живими», – зазначає голова сільської ралди Валяви Людмила Лищенко.

До речі, наразі у Городищі скасували усі розважальні заходи. З цього району це вже дев’ятий загиблий на війні Герой.