У Запоріжжі поліція затримала ієромонаха Свято-Андріївського кафедрального собору Запоріжжя Євгена Кугатова з наркотиками. Цю інформацію підтвердив Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука.

Священника затримали у момент, коли він забирав посилку, відправлену з міста Черкаси. В пакунку знайшли наркотичні речовини – нібито йдеться про амфетамін та метиламін. Однак експертиза речовини триває.

Окрім нього, за посилкою нібито приїхав товариш Кугатова Євген Квач: “його функція була сидіти на “стрьомі”, за кермом автомобіля, яким приїхали по наркотики”, повідомляє видання.

Квач встиг повідомити про затримання священика керівництву єпархії, і “для порятунку” на місце відправили її представників, проте врятувати Кугатова від затримання їм так і не вдалося.

“Затриманого клірика єпархії Євгена Кугатова я знаю давно, з тих пір, коли ще був намісником Глинської пустині. Я знав також і про його наркозалежності. Але я бачив і його покаяння, і його бажання позбутися цієї недуги. Зі свого боку я робив все можливе для того, щоб допомогти йому в цьому. Довгі роки вдавалося стримувати хворобливі потяги наркозалежності Євгена. Але влада диявола, на жаль, знову опанувала їм”, – згодом роз’яснювалося в заяві Митрополита Луки на сторінці у “Фейсбук”.