Уже вдруге на батьківщині відомого поета і письменника відбудеться відкритий конкурс талановитих майстрів слова і композиторів. Підбиття підсумків тогорічної конкуренції учасників стало справжнім мистецьким шоу духовності. Пише сайт Золотоноша.City.

Сума призового фонду премії складає 30 тисяч гривень.

Ініціаторами запровадження літературної премії була Черкаська обласна організація Національної спілки письменників України. Керівництво міста та місцеві обранці охоче долучилися до такої значущої для Золотоноші події, мета якої – популяризація імені та творчого доробку славетного земляка.

– У ході зустрічі, в якій, окрім міських посадовців, взяли участь директор обласної організації Володимир Поліщук, місцеві письменники – брати Віталій та Володимир Побиванці, ми довго спілкувалися, обговорювали умови конкурсу, кого нагороджувати, за що і які можуть бути передбачені на це кошти, – пояснює заступник міського голови Мар’яна Ніщенко. – Тож, вирішили присуджувати літературну премію щорічно, а підсумки конкурсу приурочити до дня народження Івана Дробного – 16 січня.

За словами посадовиці, щорічна літературна премія імена Івана Дробного вручатиметься у таких номінаціях: «Поезія», «Проза» та «Музичне мистецтво».

На здобуття премії у перших двох номінаціях приймаються творчі досягнення у вигляді книг, але не більше 5 примірників від одного кандидата. В останній номінації мають бути представлені музичні твори на слова Івана Дробного, записані на електронних та паперових носіях (ноти) у двох примірниках.

Термін подання творів на здобуття літературної премії імені Івана Дробного – з 1 вересня до 15 листопада.

До 1 грудня триватимуть засідання конкурсної комісії. З 1 до 15 грудня відбувається громадське обговорення, і вже до 25 грудня стануть відомі імена переможців.

Вручення премії відбудеться у день народження Івана Дробного, 16 січня, під час урочистих святкувань у приміщенні Золотоніської зош №6, де колись працював і творив видатний поет та письменник.

Як розподілятиметься призовий фонд по номінаціях, вирішуватиме конкурсна комісія. Фінансування здійснюватиметься в межах щорічних асигнувань відділу культури.

Серед членів журі конкурсу – представники обласної організації Національної спілки письменників України, заступник міського голови та золотоніські митці.