У рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!» на прохання українських посольств в європейські країни було передано понад 190 тисяч примірників книг, повідомляє “Урядовий портал”.

Акція «Українським дітям – українську книгу!» започаткована 15 березня 2022 року Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики. Її мета – безкоштовно забезпечити дітей, які, рятуючись від російських агресорів, були змушені переселитися в безпечні регіони України та країни Європи, підручниками, навчальними посібниками, художньою літературою.

З початку акції було безкоштовно передано вітчизняними видавництвами зі всієї України на склади корпоративних підприємств АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» майже 1 млн примірників друкованої продукції.

В межах акції вже передано майже 320 тисяч примірників книжок волонтерським центрам в українських містах та країнах Європи, де зараз проживають переміщені особи. Доставка літератури здійснюється вантажним транспортом волонтерів та волонтерських організацій.

У Львівську область було передано більше 25 тисяч книг. Також понад 125 тисяч книжок надійшло в міста Кропивницький, Тернопіль, Дрогобич, Чернівці, Кам’янець-Подільський, Івано-Франківськ, Ужгород та Хмельницький.

На прохання українських посольств було передано в європейські країни понад 190 тисяч примірників літератури, а саме: 45 тисяч книжок було відправлено до Польщі, майже 28 тис. примірників – в Австрію, більше 1 тис. – в Румунію, 76 тис. – в Словаччину, 4 тис. – в Чехію, більше 1 тис. – в Угорщину, 2 тис. – в Албанію, біля 2 тис. – в Хорватію, понад 2 тис. – в Швейцарію, 2 тис. – в Нідерланди, майже 5 тис. – в Німеччину, до Англії майже 8 тис. прим. – до Великої Британії. Наразі ще 18 тисяч примірників книжок прямують до Словаччини та Австрії.