Умань та грузинське місто Батумі стали побратимами. Угоду про поріднення громад підписали очільники двох міст Олександр Цебрій і Лаша Комахідзе. Пише «Умань туристична».

Минулого року було зроблено перші кроки до співпраці між двома містами, зокрема у сфері культури. На День міста Умань завітав музичний колектив з Грузії «Театральний квартет», а також було організовано спільну українсько-грузинську виставку «Грузія – дар Божий» і у нас, і в Грузії. Все це дало змогу познайомити грузинів з нашою культурою, а українців – з традиціями грузинського народу.

Відтепер планується активна співпраця між містами не тільки у галузі культури, а й науки, спорту, в економічній і технологічній сфері, в полі захисту навколишнього середовища. Окрему увагу буде приділено туристичній царині, адже Батумі – один із найбільших і найпотужніших туристичних осередків Грузії і перейняти такий передовий досвід для Умані дуже важливо.

Загалом, партнерські стосунки з містами-побратимами мають важливу місію – інтегрувати нашу країну і місто зокрема у коло розвинутих європейських народів. Це дає нам прекрасну можливість брати участь у міжнародних конференціях, семінарах та різноманітних проектах. Щорічно обмінюватись делегаціями спортсменів, творчих колективів, працівників культури, освіти, медицини, інших сфер міського господарства. Особливої уваги заслуговують дитячі обміни та поїздки з метою оздоровлення соціально вразливих верств населення.