8 липня близько другої години виявлено рибалок, які здійснювали вилов риби у забороненому місці з рибацького металевого човна чотирма сітками (260 метрів). Повідомляють у пресслужбі рибоохоронного патруля.

Рибалки виловили таку рибу: товстолоб – 11 екз. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 100 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 3 575 грн.

Інцидент стався на Кременчуцькому водосховищі, поблизу с. Червона Слобода Черкаської області. На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

blank

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до Методики розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок порушення правил рибальства та охорони водних живих ресурсів. Зазначений документ було затверджено спільним наказом Міністерства аграрної політики та Міністерства охорони навколишнього природнього середовища від 12.07.2004 №248/273.

На місце скоєння правопорушення було викликано працівників Нацполіції для проведення слідчих дій. Розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом.

Човен, знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено працівниками поліції.