Нещодавно фахівцями Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості було проведено профорієнтаційний урок для 18 учнів Лисичобалківського навчально-виховного комплексу.

За словами фахівця з профорієнтації районної філії Олександра Палубінського метою заходу стало розширення уявлення майбутніх випускників про світ професій та необхідність свідомого вибору фаху. Він ознайомив молодь зі станом ринку праці та актуальними професіями, послугами, що надає служба зайнятості, а також новими електронними сервісами. «Зусилля прикладені до професійного самовизначення сьогодні є запорукою професійного успіху та визнання суспільством завтра», – наголосив фахівець.

Під час уроку особливу увагу молоді звернено на необхідність пізнання як власних професійних якостей, рис характеру, індивідуально-фізіологічних можливостей, так і професійних вимог до працівника. Узгодження цих складових є основою свідомого вибору майбутньої професійної діяльності. Для надання допомоги, учням було запропоновано детальну, покрокову інструкцію проходження тестування з використанням профорієнтаційної онлайн-платформи «Моя професія: консультаційна мережа».

Детальна інформація фахівців з профорієнтації дозволила учням зрозуміти, який безмежний світ професій та що слід робити, аби не загубитися у ньому та досягнути успіху.

Повідомляє Катеринопільська районна філія ОЦЗ.