В Черкасах бійці ДСНС визволяли кота, що застряг у батареї. Про надзвичайну подію повідомив речник обласного управління Констянтин Проценко з притаманним йому гумором. Далі – мовою оригіналу.

“Опалювальний сезон розпочався не усюди,- перевірено Боцманом.

З настанням непевної погоди, не лише люди, а й тварини все більше уваги приділяють пошукам тепла. Зокрема, полосатий, гладкий п‘ятирічний кіт Боцман, відчувши температурний дискомфорт і не знайшовши рукавичок, пригадав свій затишний теплий сезон під радіаторною батареєю.

Шукаючи минулорічного тепла, кіт знову заскочив під неї.

Попри очікування, він був вражений напрочуд холодною зустріччю з боку улюбленого радіатора. Не розуміючи причину такої поведінки, Боцман вирішив дослідити причину і поліз вглиб за прилад. Гладкі блискучі боки та товсті щоки, окраса і гордість літньої підготовки до зими, зіграли із Боцманом злий жарт, – кіт раптом зрозумів, що не лише не знайшов тепла, а й до купи, застрягши поміж стіною, радіатором та трубами, втратив ще й свободу руху.

Навіть грізне ричання, від якого, піджавши хвости, розбігалися на всі боки конкуренти за серце сірої Мурки із сусіднього підвалу, звучало непереконливо і якось жалісливо та принизливо.

На щастя, цей сором тривав недовго. На вулицю Надпільну, нагодилися рятувальники і звільнили красеня Боцмана із холодних обіймів радіатора”.