Вже кілька днів в Черкасах триває благодійна акція від підприємця Руслана Хомідова. Підприємець роздає пакети з харчами до Великодня.

Під час роздачі оцих продуктових наборів створюються величезні черги. Люди в них сваряться, агресивно реагують на всякі спроби перехожих запитати, що відбувається, чи поцікавитись, що входить до набору.

Принаймні, таку картину журналісти «Дзвону» спостерігали біля РОЦ «Астра», де роздавали набори сьогодні. Пенсіонери, які вже отримали пакети, намагались вибити з рук журналіста телефон і погрожували викликати поліцію, бо “фотографувати заборонено”.

“Ми вже викликали поліцію, ото тоді, як стояли так само, і вона приїхала”, – бовкнула одна із колотниць, але, в очевидь, зрозумівши, що видала з себе завсідницю подібних благодійних акцій, відійшла.

“Давайте викличемо поліцію і все з’ясуємо, тим більше, що за перешкоджання роботі журналіста є відповідальність”, – після цього зауваження найактивніша пенсіонерка перестала бігати за нашим кореспондентом.

Поспілкуватись із волонтерами журналістам не вдалося, бо неможливо було протиснутись крізь щільну стіну людей навколо автомобіля з пакунками.

Жіночки, що стояли віддалік, журналістам показали талончики, які самі люди і придумали, щоб не “проскочив” ніхто “лівий”, і сказали, що чергу багато хто займав з 5 ранку, тому така агресія: немолоді пенсіонери втомились, натовп великий, і бояться, що на всіх наборів може не вистачити.

blank

Станом на 10-ту ранку біля «Астри» вже зібралось кількасот людей. Коли пайки в авто справді закінчились, вантажівка поїхала, але люди залишились чекати наступну, емоційно реагуючи. Проте чи справді вона приїде, було незрозуміло.

Утім, не всі схвалюють таку роздачу, оскільки вона часто проявляє найгірші людські риси:

«Я не знаю, що за люди в нас? Хіба це пляшка олії та пакет гречки варті, щоб за ними з 5 ранку стоять? Кажуть, у «Фейсбук» чи у “Вайбер” в групі були повідомлення, де будуть роздавать, але я не пішла. Ну, бо це ж ганьбище. Головне, щоб не побились там», – сказала нам пенсіонерка, яка не захотіла називатись, та просто спостерігала за тим, що відбувається з двору свого будинку.

На щастя, обійшлось без насилля.

А молодий чоловік, що проходив повз нас додав: «Люди скучили за гречкою, а виборів же нема, от і наганяють».

До слова, у Черкасах приблизно однаково реагують на всякі благодійні роздачі: сварки, штовханина. Так, нещодавно величезні черги утворились під час роздачі безкоштовної піци від іноземної волонтерської організації. Там порядок навела поліція, хоч і самі організатори до процесу підійшли відповідально.

blank

blank

blank