Цього разу у сквері «Юність» з’явилася виставка під назвою «Воля України або смерть», що присвячена антибільшовицькому повстанському руху, який у 1919-1920 роках охопив майже всі регіони України. Вона ознайомлює з отаманами найбільших повстанських загонів, методами боротьби, а також так званими повстанськими «республіками». Розповіли у департаменті гуманітарної політики.

Патріотична виставка складається з 15 банерів, що розповідають про передумови антибільшовицьких селянських повстань у 1919-1920 роках. Зокрема, тут йдеться про Медвинське повстання та створення Холодноярської селянської організації.

Банерна виставка підготовлена Українським інститутом національної пам’яті до 100-річчя Холодноярської та Медвинської республік і встановлена відділом молоді та національно-патріотичного виховання департаменту освіти та гуманітарної політики.

Також варто зазначити, що попередня виставка «Стерті з лиця землі» тепер розташована в Черкаському міському Палаці молоді, де кожен охочий може ознайомитись з її змістом.