До Нового року залишилося зовсім трохи, а це значить, що незважаючи на війну, сумувати не варто – варто готуватися до зустрічі найважливішого свята в році. Про які традиції та особливості потрібно знати, щоб наступні 365 днів були вдалими та радісними.

Новий Рік 2023 – кого задобрювати

Згідно зі східним гороскопом, 2023-й рік пройде під заступництвом Чорного Водяного Кролика або Кота (так вийшло, тому що в китайській мові обидві ці тварини позначаються одним і тим же ієрогліфом). Вважається, що по зодіакальному колу це четвертий за рахунком покровитель і, більш того, найщасливіший.

Кролик і Кіт – тварини сімейні, тому саме в наступаючому році любовна сфера кожної людини буде щасливою, а дім – повна чаша. Люди, які шукають серйозних стосунків, обов’язково отримають їх, а сімейні пари реалізують всі свої заповітні бажання.

Вдалим буде і квартирне питання, і подорожі, і відрядження – астрологи обіцяють, що протягом усього 2023-го року людям, які бажають обзавестися власною нерухомістю, зробити ремонт або відвідати різні країни, посміхнеться удача.

Стихія наступаючого року – Вода, тому ви повинні вирішувати будь-які конфлікти м’яко, обходячи гострі кути. Злякати птицю щастя можна тільки великими сварками, розбіжностями і ворожнечею, так що, експерти з езотерики рекомендують утриматися від будь-яких подібних енергій у взаєминах.

Новий рік 2023 – що готувати на свято

Привітний Кролик, який цінує затишок, буде радий, якщо ви зустрінете Новий рік в колі рідних і близьких вам людей. Акцент в стравах варто зробити на овочі і легкі закуски, а від запеченого кролячого м’яса краще відмовитися – не варто ласувати своїм же покровителем. Щоб задобрити Кота, можете приготувати страви з риби, птиці або м’яса – пухнастий звір буде тільки радий.

У сервіровці столу краще використовувати білі і золотисті відтінки, а також придбати декоративні прикраси синього і чорного кольорів – вони символізують стихію води в прийдешньому році.

Ціла курка, запечена з ананасами

Ціла курка – 1 шт. (приблизно 1,5 кг).

Ананас в сиропі – 300 г.

Лимон – 1 шт.

Часник – 4 зубчики.

Соняшникова олія – 3 ст. л.

Соєвий соус – 2 ст. л.

Рис – 300 г.

Імбир мелений – 1 ч. л.

Кориця мелена – щіпка.

Сіль, мелений перець, спеції за смаком.

Часник натерти на дрібній тертці, змішати з імбиром, корицею, соком одного лимона, соняшниковою олією і соєвим соусом. Курку натерти зсередини і зовні спочатку сіллю, потім соусом. Залишити тушку маринуватися на 1 годину. Щільно нафарширувати тушку ананасами. Заколоти шкіру зубочистками і запікати курку в духовці 90 хвилин при 200°. Рис відварити до готовності. Після приготування курки вийняти ананаси і змішати з відвареним рисом. Подавати курячу тушку на гарнірі з рису з ананасами.

Салат з шинкою, помідорами та яйцями

Шинка – 250 г.

Помідори черрі – 150 г.

Яйця – 2 шт.

Твердий сир – 100 г.

Цибуля – 40 г.

Майонез – 40 г.

Зелень – 20 г.

Сіль, перець за смаком.

Яйця відварити круто і остудити. Шинку нарізати тонкою соломкою, яйця – великим кубиком. Помідори черрі нарізати половинками або четвертинками. Сир натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати півкільцями. У великий салатник викласти шинку, яйця, помідори черрі, сир і цибулю. Посипати зеленню. Заправити салат майонезом, сіллю і перцем.

Десерти на Новий рік 2023

Що приготувати на десерт? Ось тут ви вже можете діяти за власним бажанням, оскільки Кролик обов’язково з’їсть все! Це може бути звичайний торт Наполеон, різноманітні кекси, суфле чи повітряна Панна Котта. На новорічний стіл можна поставити і класичний чізкейк. Якщо не хочете заморочуватися, то можна приготувати торт з печива.

Напої на Новий рік 2023

Кролик дуже не любить п’яних людей. Тому краще відмовитись від великої кількості міцних алкогольних напоях. Не слід подавати і шипучі напої, так як цей звук асоціюється у тварини з небезпекою. Краще подайте натуральні напої в жовтих чи оранжевих кольорах: різноманітні соки, компоти чи морси. Також можна подати легкі вина, лікери. Відмінний варіант – це глінтвейн.

Новий рік 2023 – у чому зустрічати торжество

Кролик і Кіт не люблять витребеньок і незручності, тому краще уникати нарядів, в яких вам незатишно. Високі підбори і речі, що сковують ваші рухи – не найкращий вибір на Новий рік 2023. Складні укладки для волосся і яскравий манікюр також краще залишити на невизначене “потім” – вибирайте нюдові відтінки лаку для нігтів і прості, але елегантні зачіски.

Віддавайте перевагу нарядам з м’яких матеріалів, приємних до тіла, кольори – чорний, сірий, синій. Можна надіти плаття з паєтками або доповнити образ хутром, тільки не лисячим. Ні в якому разі не можна використовувати анімалістичні принти, інакше Кролик злякається хижака і не буде йому допомагати в новому році. Якщо хочеться надіти прикраси, то не перевантажуйте ними образ – вибирайте унікальні вироби і дотримуйтесь мінімалізму.

Про одяг астрологи радять більш детально:

Овни: віддайте перевагу кричущим кольорам, помітним забарвленням, великим прикрасам, камінню і блискіткам. За колірною гамою найкраще вибрати червоні, помаранчеві, блакитні або малинові тони. Головне – уникати оранжевого кольору.

Телець: м’які тканини – оксамит або плюш – те, що можна вибрати на Новий рік 2023. Штани, джинси і брючні костюми надягати не варто – вони “закривають” чакри і перешкоджають виходу енергії. Кращі кольори для новорічної ночі: жовтий, зелений, лимонний, оливковий. Найгірші – всі відтінки червоного.

Близнюки: варто купити два наряди – один в синіх, сірих або фіолетових тонах, який буде відображенням стриманості і елегантності. Другий – більш яскравий – червоний, помаранчевий, жовтий, головне – не зелений. Що стосується прикрас, вдалим доповненням будуть вироби із золота або срібла. Краще в Новий рік 2023 уникати біжутерії.

Рак: їм потрібні сукні синього, сірого, срібного, блакитного або білого кольорів. Одяг повинен бути м’якого крою, з плавними лініями, без химерності і зайвої помпезності. Як доповнення до образу ідеальним варіантом буде витончений виріб зі срібла.

Лев: вибирайте наряд, який буде для вас комфортним – ви повинні відчувати себе впевнено. Червоний, оранжевий, жовтий або бежевий – ці відтінки дозволені експертами. Не купуйте обтягуючих суконь, інакше зіпсуєте образ. Не забудьте про золоті прикраси – вони в святкову ніч якраз до речі.

Діва: одягніть плаття зеленого, жовтого, коричневого або смарагдового кольору – ці відтінки знайомі Кролику, тому не злякають його. Також варто придивитися до каменів – малахіт, сердолік, яшма або топаз – найбільш вдалі варіанти.

Терези: повинні входити в Новий 2023-й рік легкою ходою в сукнях ніжних відтінків – рожевого, блакитного, білого або будь-якого іншого пастельного. Уникати варто чітких різких силуетів і “гострих” деталей – залишайтеся собою і будьте щасливі в цьому образі.

Скорпіон: візьміть за основу нотки елегантності – виберіть наряд червоного або чорного кольору зі шкіри або шкірозамінника з елементами заліза і сталі. Можете доповнити образ корсетами, ланцюгами, заклепками і навіть панчохами – будьте зухвалими і не йдіть проти свого внутрішнього голосу.

Стрілець: краще вибрати наряд, який ви зможете потім ще кілька разів вдягти на інші заходи. Головне – ваш комфорт, тому одяг не повинен бути обтягуючим або сковувати рухи. Найкращі кольори – фіолетовий, синій або білий. Як доповнення, можете надіти кулон, перстень або браслет, але не перестарайтеся.

Козеріг: в якості вбрання можете вибрати звичайний светр. Це зручно і тепло, а якщо правильно доповнити образ, то ще й стильно. Ідеальні кольори – білий, ліловий, темно-зелений і коричневий. Прикрасами в червоних тонах можете доповнити свій наряд.

Водолій: вибирайте відтінки нестандартні – сріблястий, молочний, металік, сірий, хамелеон. Чорне надягати не варто – цей колір вас занадто “спрощує”. Сама сукня має бути “повітряною”, тому будь-які фасони, що підкреслюють силует, не підійдуть.

Риби: виберіть одяг кольору аквамарин, морська хвиля, блакитний або синій. Можете використовувати мушлі і перли в якості прикрас, головне – не створюйте занадто серйозний або елегантний образ. Від зухвалого макіяжу відмовтеся – все повинно бути в міру.