У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період із 13 до 17 травня 2024 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 122 проби питної води за мікробіологічними показниками та 85 проб – за санітарно-хімічними.

Із них встановленим нормативам не відповідала 1 (0,8%) проба за мікробіологічними показниками (загальні коліформи) на водогоні Городищенської територіальної громади та 1 (1,2%) проба за санітарно-хімічними показниками (каламутність, залізо загальне) у водопроводі Іркліївської територіальної громади.

Про результати  досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, голову зазначеної територіальної громади, направлені відповідні пропозиції  власнику водогону  щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області  не зареєстровано.

Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води в області продовжується.