Після зустрічі із мотоциклістами, яка відбулася сьогодні, в облдержадміністрації почали розглядати механізми передачі ділянки траси Н-16 Черкаси-Сміла, що нині має статус нічийної, на баланс області.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Як писав “Dzvin.media” вчора біля Черкаської обласної державної адміністрації зібралося близько сотні байкерів, аби запитати у представників влади, хто і коли візьме на баланс кілометр розбитої “нічийної” дороги поблизу черкаського аеропорту, де нещодавно насмерть розбився мотоцикліст, який приїхав до Черкас на мотофестиваль. Його пасажирка зараз у реанімації.

До мітингарів вийшов заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв, який переклав відповідальність за “дорогу смерті” на міську владу. У свою чергу керівник черкаської патрульної поліції Олександр Кокоба теж переклав відповідальність у розслідуванні трагедії на районний відділок поліції.

– Там поряд знаходиться черкаський аеропорт, який сплачує податки в бюджет міста. Тому логічно, що ця дорога має належати місту, – заявив Омаргалієв.

Проте, під натиском байкерів, заступник губернатора попросив дати обласній владі і йому особисто два дні, аби вирішити чия це все ж таки дорога і хто її має ремонтувати.

– Ми неодноразово зверталися до мера Бондаренка. Маю надію, що місто Черкаси таки збере позачергову сесію і прийме на баланс цю дорогу, – сказав заступник губернатора.

Також, чиновник пообіцяв попри “нічийність” дороги вольовим рішенням встановити дорожні знаки, що попереджатимуть водіїв про аварійність цієї ділянки.