Учора, близько сьомої години ранку до чергової частини Смілянського відділу поліції надійшло повідомлення від мешканців міста про крадіжку. Містяни розповіли поліцейським, що спочатку почули гуркіт, який лунав за вікнами. Виявилося, що  двоє невідомих молодиків з одного із офісів виносили металевий сейф, який впав на землю. Повідомляють у нацполіції Черкащини.

Слідчо-оперативна група, яка прибула за викликом, побачила двох хлопців, які несли сейф. Коли юні зловмисники помітили службовий автомобіль, почали тікати. Одного з них затримали одразу, іншого через декілька хвилин неподалік місця події. Ними виявилися 15-річні мешканці Сміли. З’ясувалось, що ще вночі за допомогою лому вони віджали троє дверей до приміщення одного із офісів комунального підприємства.  Потрапивши в середину з  каси забрали кошти в сумі близько 2500 гривень, які частково витратили на пиво та цигарки. Потім повернулися назад, щоб викрасти сейф, бо вважали, що там є кошти.

Речові докази вилучено. За даним фактом Смілянським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.