В Смілі на території стадіону «Авангард», поблизу коледжу, ще цієї осені було чисто і затишно. Місцеві жителі розказують, що раніше тут було офіційне місце вигулу собак. Це територія колишнього парку графа Бобринского. Потім парк зрізали, залишився лише один розлогий історичний дуб графа Бобринського.

В принципі, ця територія охороняється сторожами стадіону. Ніхто чужий сюди не заходить, на це місце важко проїхати. І ось цієї весни місцеві жителі побачили тут гору сміття із пластикових пляшок.

“Я не думаю, що це люди понаносили стільки сміття. З пляжу відпочивальники йдуть іншою дорогою, нести сюди сміття – не зручно. Скоріш за все, цей непотріб завезла якась організація, підприємство або це залишки життєдіяльності якогось генделика, – розповідає місцевий депутат  Костянтин Заріцький кореспондентові Сміла.UA. – У минулому році такого не було … це свіже сміття. Я постійно об’їжджаю свій округ, дивлюсь, які є проблеми, чим можна допомогти. Коли раптово побачив цю купу пластика – був шокований. Відразу повідомив екологам. Нехай проводять розслідування. Дуже прикро, що якісь покидьки вчинили таку наругу над природою. У цих людей просто немає совісті. Скоро спаде вода, болото підсохне, а сміття залишиться, воно рознесеться по всій окрузі. Місцеві жителі планували зробити на цьому місці зону відпочинку або відновити територію вигулу собак. Хотілося, щоб тут було чисто. Тим більше, що працівники і студенти коледжу та лісівники допомагають прибирати, нещодавно поспилювали зайві кущі, трохи почистили територію. І ось раптом – такий неприємний сюрприз. Це просто якесь неподобство. Дуже гірко таке бачити.”