У Черкасах із робочим візитом побував народний депутат України, член політичної партії «Наш Край» Сергій Шахов. Політик відвідав два найбільш бюджетоутворюючі підприємства області та міста – ПАТ “Азот” та НВК “Фотоприлад”, де поспілкувався із керівництвом  та трудовим колективом про наболіле.

Так, зокрема, черкасців цікавили як проблеми їхніх рідних підприємств, так і питання, актуальні для всієї країни – тарифи, субсидії, війна та Сході, тощо.

«Ви знаєте, так не може бути, щоб війна закінчилася завтра, – відповів політик на запитання, чи довго триватиме конфлікт на Сході. – Ми бачимо приклади Придністров’я, Абхазії, Чечні, Сирії. Пройдисвіти при владі, чиновники, політики не хочуть закінчувати війну. Вони на ній наживаються. Про чому у всіх площинах: контрабанді хімії, вугілля, ліків, продуктів харчування. Тому припинити війну можна буде лише після повної зміни влади. Я сам зі Сходу, з квартири у Стаханові не виписався, бо вірю, що ми повернемо свою землю», – зазначив політик.

Турбувала працівників «Азоту» і доля рідного підприємства.

blank

«Неодноразово звертався до Уряду, особисто прем’єр-міністра Гройсмана, щоб вони наважились зупинити контрабандний ввіз аміачних добрив, селітри, карбіду. В Україні є потужні підприємства, що можуть забезпечити потреби аграріїв та бути прибутковими. Натомість, замість того, щоб дати заробити своїм, закуповуємо ту ж селітру через Казахстан, Росію, Білорусію. Через недолугу політику влади збанкрутував Севєроденецький «Азот». Близько чотирьох тисяч людей залишились без роботи», – зазначив нардеп.

Не зміг оминути депутат і такої болючої теми для всієї країни, як дороги.

«У нас не ями, а могили, – емоційно зреагував нардеп. – Доріг немає взагалі по всій країні. Корупція у дорожній сфері настільки глибока, що навіть китайці, які працюють на автошляхах, вже вивчили слово «хабар». Я б особисто називав тих, що крадуть на ремонті доріг вбивцями. Був нещодавно випадок, коли породілля з дитиною померли через те, що швидка не встигла по ямах вчасно доїхати до лікарні. Більш того, чиновники на місцях мають особисто контролювати якість ремонту доріг, тому що часто підрядник бере гроші, а виконує лише частину зазначених робіт, наприклад, засипаючи ями осколом, а тоді кладуть тоненький шар асфальту. Звісно, тоді на наступний рік знову доведеться виділяти кошти і по-новому ремонтувати дороги».

Необгрутнованим та антисоціальним вважає Сергій Шахов чергове підняття тарифів на газ, що має відбутися наприкінці літа.

«В Україні видобувається скільки газу, що його має вистачити і на потреби промисловості, і на потреби населення. На Луганщині є 95 газових свердловин, скільки на Полтавщині – навіть підрахувати неможливо. Газ із Чернігівщини продається у Європу. Натомість ми закупляємо газ за “драконівськими” тарифами. Я звертався із депутатськими запитами у всі можливі інстанції, щоб дізнатися, кому належать газові свердловини в країні, проте відповіді так і не отримав”, – заявив нардеп.

Особливу увагу депутат приділив питанню «перезавантаження» влади, адже лише прихід нових людей до Верховної та місцевих рад зможе покращити ситуацію в країні.

«У Верховній Раді є так звані “кишенькові” депутати, що перебувають у рабстві в олігархів. Вони голосують лише тоді, коли їх змушують, наприклад, тиснуть на кнопку, щоб підняти тариф на газ, на комунальні послуги. Я неодноразово наголошував, що не боюсь розпуску Верховної Ради. Чим швидше вона оновиться – тим краще. Мрію, що депутатами стануть молоді хлопці і дівчата, які не належать до жодних політичних сил, зокрема волонтери, що допомагають Сходу».

Висловив нардеп і свою думку щодо того, якою має бути виборча система.

«Народний депутат має бути мажоритарником, відповідати за свій округ. У мене на Луганщині, на окрузі, де я обирався у кожній родині є номер мого мобільного телефону. Я голосував за законопроект про відкриті списки, бо там теж присутня мажоритарка», – поділився своїми думками щодо «правил» наступних виборів Шахов.

А також запросив усіх черкасців звертатися до його громадської приймальні, де консультації надаватимуть юристи на безоплатній основі. Діятиме вона за адресою вул. Святотроїцька, 94 щоденно з 9 години ранку.

Варвара Горова