Уманським міськрайонним судом задоволено позов прокуратури та визнано недійсним і скасовано державний акт на право власності на земельну ділянку вартістю близько 5 млн 600 тис. грн, й ухвалено рішення  про витребування її з чужого незаконного володіння. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

На цей час у суді розглядається ще 11 аналогічних позовних заяв за фактами незаконного вибуття з комунальної власності територіальної громади м. Умані земельних ділянок загальною вартістю близько 65 млн грн.

Здійснюючи процесуальне керівництво під час розслідування  кримінального провадження, прокуратурою встановлено, що за відсутності прийнятих Уманською міською радою у передбаченому законом порядку рішень про надання 12 земельних ділянок, за підробленими державними актами громадянами здійснено державну реєстрацію права приватної власності на них та у подальшому відчужено третім особам, переважно громадянам Держави Ізраїль.

Встановивши вказані факти, прокуратура подала до суду в порядку представницької діяльності 12 відповідних позовів, один з яких наразі судом задоволено.