21 – 22 вересня в м. Умань  відбувся відкритий чемпіонат Черкаської області з веслування на байдарках і каное, присвячений пам’яті воїна – афганця Олександра Захаревського. Повідомляють у міській раді.

Олександр Захаревський – корінний уманчанин, випускник школи №11. Займався веслуванням на байдарках і каное. Успішно представляв рідне місто на змаганнях обласного та державного  рівнів. Та у 1985 році в Афганістані трагічно обірвалося його життя.

У 1989 році за ініціативи Владислава Грязнова, який був тренером Олександра, були започатковані змагання у пам’ять про нього. Згодом співорганізатором турніру стала Уманська міжрайонна спілка ветеранів Афганістану.

Цього року у змаганнях взяли участь понад 160 спортсменів з міст та селищ України, а саме: Черкаси, Сміла, Гайворон, Вільшанка, Горішні Плавні, Полтава, Вінниця, Новоархангельськ, Умань.

Під час урочистої церемонії відкриття учасників змагань привітала секретар міської ради Людмила Кирилюк та зазначила: «Умань – місто спортивне і завжди славилось своїми талантами. Ми пишаємось досягненнями уманських спортсменів у різних видах спорту, а веслування на байдарках і каное у нашому місті один із найпопулярніших видів».

Вітали учасників змагань також голова Уманської міжрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко, почесний громадянин міста Умані, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, директор Уманської ДЮСШ Владислав Грязнов, голова федерації веслування на байдарках і каное Черкаської області, заслужений тренер України, головний суддя змагань, суддя національної категорії Сергій Лесь. На заході була присутня і дружина Олександра – Людмила Захаревська.