28 вересня 2018 року в Умані був встановлений безпрецедентний рекорд України – «Перший тандем-стрибок з парашутом з повітряної кулі». Рекорд відбувся в рамках міжнародного фестивалю повітряних куль «Монгольф’єрія. Квітуча країна», пише “Прочерк”.

Команда повітроплавного товариства «Монгольф’єр», в особі пілотів теплового аеростата Сергія Скалька та Юрія Бейдика, а також тандему парашутистів Марії Ткаченко та інструктора парашутного спорту Олександра Марушко офіційно встановили рекорд України «Перший тандем-стрибок з парашутом з повітряної кулі». Рекорд відбувся під час вечірнього фестивального польоту повітряних куль. Сергій Скалько та Юрій Бейдик пілотували аеростат на висоту 4038 метрів над рівнем моря (3878 метрів над землею), звідки Марія Ткаченко та Олександр Марушко успішно здійснили стрибок з парашутом тандемом. Досягнення було зафіксовано офіційним представником Національного реєстру рекордів України.

blank

– Емоції переповнюють! – коментує рекордсменка Марія Ткаченко. – Дуже рада, що змогла взяти участь в такому екстремальному рекорді разом з досвідченою командою. Ще кілька хвилин тому на висоті біля 4000 метрів були тільки ми і небо. Дивно усвідомлювати, що все успішно відбулося і бути рекордсменкою України. Дякую організаторам фестивалю, інструкторові парашутного спорту Олександру Марушко і пілотам аеростата Сергію Скалько та Юрію Бейдику за відмінну підготовку та організацію рекорду.

Про це повідомляється в блозі організатора міжнародного фестивалю повітряних куль «Монгольф’єрія. Квітуча країна».

Нагадаємо, що фестиваль проходить в Умані з 28 по 30 вересня 2018 року. В рамках події заплановані ранкові та вечірні польоти аеростатів.

blank

Організаторами міжнародного фестивалю «Монгольф’єрія. Квітуча країна» є громадська спілка «Українське повітроплавне товариство» та повітроплавне товариство «Монгольф’єр».

Фестиваль «Монгольф’єрія» проходить в Україні з 2008 року. Вперше проект відбувся в м. Біла Церква. За роки існування, фестиваль був організований не тільки на території України, а й в Болгарії, а також Чорногорії. В останні два роки подія об’єднує всіх професіоналів і любителів повітроплавання України і країн ближнього зарубіжжя в місті Умань, під назвою «Монгольф’єрія. Квітуча країна».