21 січня 2019 року Уманською місцевою прокуратурою 57-річному жителю Уманського району повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України – відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений за попередньою змовою групою осіб. Про це інформує прес-служба відомства.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що за день до цього, 20 січня 2019 року, вказаний чоловік, перебуваючи в приміщенні одного із гральних закладів міста Умані, діючи умисно та цілеспрямовано, з корисливих спонукань, домовившись із невідомим слідству чоловіком, підійшли до відвідувача закладу та виштовхали його із приміщення та, поваливши на сходи, наносили удари руками в область обличчя та тулуба, в результаті чого потерпілому були спричинені тілесні ушкодження, після чого, 57-річний чоловік відібрав у потерпілого грошові кошти в сумі 800 гривень, та разом з товаришем покинули територію закладу.

За клопотанням місцевої прокуратури 22 січня 2019 року Уманським міськрайонним судом зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене дослідження всіх обставин провадження.

Довідково: санкція ч. 2  ст. 186 КК України передбачає  позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.