Управління ЖКГ Золотоніської міської ради заплатило ТОВ «СП Екватор» аванс у розмірі 3,18 млн грн. за реконструкцію полігону твердих побутових відходів, але так і не приступив до виконання робіт. Про це повідомив Олександр Безпрозванний у виданні «Кропива».

В грудні 2016 року Управління ЖКГ замовило «СП Ековтор» реконструкцію полігону загальною вартістю 16,85 млн грн. Відразу замовник заплатив підряднику 3,18 млн грн. авансу.

Кошти сплачені на основі актів виконаних робіт, однак, як встановили слідчі, роботи на полігоні не проведені, а будівельні матеріали відсутні. За даним фактом поліція розслідує кримінальне провадження щодо розтрати бюджетних коштів посадовцями управління ЖКГ у розмірі 3 млн грн.

За даними слідчих, «СП Ековтор» придбало глинистий ґрунт (22 тис кубів) за 2,19 млн грн. в ТОВ «Астіон-СВ», однак придбаний ґрунт відсутній на місці проведення робіт, а реконструкція полігону не проводиться по сьогодні. Більше того, директор ТОВ «Астіон-СВ» пояснив слідчим, що жодних документів на поставку ґрунту не підписував, оскільки відбуває покарання у виправній колонії м. Харкова.

Підпис від імені директора на документах виконаний невстановленою особою. Також за даними слідства, глинистий ґрунт купувався і в ТОВ «Моноліт», але його місцезнаходження також не вдалося встановити.

Технічний нагляд за виконанням робіт по реконструкції полігону здійснював ПП «Техногравіс».

За час розслідування з січня 2017 року по нині суди задовольнили низку клопотань слідчих щодо доступу до банківської таємниці фірм та окремої технічної документації щодо реконструкції.

Начальником управління ЖКГ Золотоніської міської ради, яке укладало договір з підрядником та посвідчувало акти виконаних робіт, є Олександр Флоренко. «СП Ековтор» зареєстроване в Харкові, бенефеціаром значиться Сергій Лящевський, прописаний в Донецьку.

Власницею ПП «Техногравіс» нині значиться Ірина Шевчук, але в 2016 році власником була Леся Дмитренко, яка є дружиною начальника управління містобудування та архітектури Черкаської ОДА Василя Дмитренка. «Техногравіс» прописане в квартирі в будинку в Черкасах на вул. Олексія Панченка, 9, де зареєстрована як ФОП і Леся Дмитренко.

Засновниками ТОВ «Спеціалізоване підприємство «Ековтор» є Олександр Біленко та ТОВ «Екорегіон 77», власником якого окрім Лящевського є Сергій Дікарев.

Згідно з даними системи «Прозорро», «СП Ековтор» почало вигравати тендери з кінця 2016 року. З того часу отримало замовлень на загальну суму 217,91 млн грн.