У Корсуні відбудеться вечір пам’яті загиблого героя Олега Собченка. Захід приурочено до 50-річчя від дня народження воїна. Про це повідомив екснардеп і нині військовий Ігор Луценко.

На захід відбудеться 3 грудня о 14-тій годині у Центрі дитячої та молодіжної творчості. Вхід – вільний.

blank

Олег Собченко народився 4 грудня 1973 у Корсунь-Шевченківському Черкаської області, закінчив там школу і надалі проживав.

Був активним членом фонду Героїка, що боровся за увічнення пам1яті про борців за державність України.

Олег Собченко був учасником багатьох патріотичних вуличних акцій, зокрема Мовного Майдану. З початком Революції Гідності став її активістом, був сотником Самооборони Майдану. Під час протистояння з Беркутом у Черкасах отримав чисельні забої. 20 лютого 2019 за заслуги під час Революції Гідності Олег Собченко отримав Орден «За мужність» III ступеня.

З початком 2014 Російсько-української війни воював до 2016 у складі одного з підрозділів батальйону Азов який з жовтня 2014 став полком «Азов».

З початком повномасштабного вторгнення у лютому 2022 долучився до 72 омбр ім. Чорних Запорожців оператором-аеророзвідником.

3 травня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олег Собченко отримав Орден «За мужність» II ступеня.

Загинув 24 січня 2023 року від отриманих поранень у результаті російського артилерійського обстрілу в м. Вугледар на Донеччині. Похований у м. Корсунь-Шевченківський на Черкащині.